Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Wednesday, May 20, 2015

Ketepikan titik bengik untuk perubahan negara

Negara Malaysia menjadi semakin tak keruan di bawah Barian Nasional (BN) hari demi hari, apabila masalah bebanan hutang negara semakin meningkat, ia boleh memufliskan negara jika tidak ada langkah drastik untuk mengatasinya.

Apa perlu rakyat buat ialah persiapkan diri untuk hadapi pilihan raya umum akan datang, jangan bagi peluang BN memerintah lagi.

Rakyat Malaysia perlu sedar tentang politik adalah untuk memerintah negara bukan untuk duit. Apabila pemerintahan negara berjalan dengan betul atas landasan keadilan untuk semua dan syariat ditegakkan, sudah pasti dia memberi impak besar kepada kesejahteraan rakyat.

Insiden-insiden yang berlaku di bawah kerajaan BN hari ini menunjukkan kepada kita bahawa kerajaan BN wajib ditukar dengan kerajaan rakyat yang adil dan saksama, syariat dilaksanakan untuk menyelesaikan masalah negara hari ini.

Kebobrokan pemimpin negara dengan hidup mewahnya, penyelewengan wang negara dengan mudah kerana kuasa ada di tangan mereka menunjukkan bahawa sudah sampai masanya rakyat membuat perubahan dalam pilihan raya akan datang.

Ketepikan soal lain, demi masa depan rakyat dan negara ini, mereka mempunyai parti-parti lain berkeliber menerajui negara  demi masa depan.

Kepimpinan Pakatan Rakyat (PR) perlu memikirkan semua ini untuk rakyat dan generasi akan datang, buang titik bengik, ketepikan perselisihan, kembali positif menerajui politik negara untuk tujuan tersebut.

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising