Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Wednesday, April 29, 2015

Rakyat perlu ajar BN dalam 2 PRK Rompin dan Permatang Pauh

Antara Pilihan raya Kecil (PRK) Rompin, Pahang  dan Permatang Pauh, Pulau Pinang - dua PRK ditakdirkan berlaku selepas, Najib Razak, Presiden Umno, dihujani dengan pelbagai masalah termasuk Tun Dr. Mahathir Mohamad, bekas perdana menteri Malaysia mengkritik hebat dan mempersoalkan banyak perkara mengenai tindak tanduk yang dikatakan dilakukan oleh presiden umno itu.
  Dr. Mahathir beberapa kali perjelaskan dalam banyak pertemuan bahawa beliau merasakan Najib lebih baik dari Abdullah Badawi sebagai Perdana Menteri tetapi apa yang berlaku dikatakan sebaliknya.
  Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) pula menjadi 'berhantu', rakyat rasa tertekan dengan ketibaannya 1 April lalu bila dikuatkuasakan kerajaan. Perbelanjaan rakyat semakin meningkat sedangkan pendapatan tidak bertambah.
 Perbelanjaan yang dikatakan sampai RM3 juta untuk beli bunga di majlis perkahwinan anak tiri Najib di persoalkan oleh Mahathir.
  Beliau minta penjelasan dari Najib benarkah perbelanjaan membeli bunga untuk majlis perkahwinan itu sampai bernilai RM3 juta?
  1MDB, dana yang dikatakan bertujuan untuk mempermudahkan wang kerajaan dipergunakan untuk tujuan tertentu bukan sebenarnya untuk kepentingan rakyat.
  Motif pembunuhan al-Tantunya Sharibu sehingga hari ini tidak pernah diperjelaskan menurut undang-undang, dipercayai menghasilkan satu keputusan hukuman yang tidak matang dan tidak adil terhadap kedua-dua bekas anggota polis termasuk Sirul Azhar Umar dan Azilah Hadri.
  Apa lagi Sirul menjelaskan beliau membunuh kerana menerima arahan. Persoalannya, siapa yang memberi arahan? Sirul mendapat suaka politik di Australia kerana negara itu tidak menerima hukuman mati mandatori. 
  Polis perlu membuka kertas siasatan untuk merungkai persoalan tersebut. Jika tidak hukuman yang dijatuhkan ke atas mereka terbabit dipercayai tidak adil dan boleh dipertikaikan.
  Dr. Mahathir merasa bimbang dengan corak pemerintahan Najib dan latar warna warni insiden politik dan jenayah melengkungi pentadbirannya yang banyak masih tidak berjawab dengan jelas dan di bawah keputusan undang-undang.
  Penulis acap kali mendengar ucapan Mahathir meminta Najib meletak jawatan dalam video yang disiarkan dalam facebook dan Youtube.
  Sebenarnya Malaysia dalam suasana politik dan pentadbiran yang parah dengan kepincangan yang tidak tertanggung lagi sehingga perbelanjaan negara terhutang beratus-ratus billion ringgit.
  Rakyat yang mengkaji dan membaca maklumat perlu merasa takut dengan sikap Najib dan corak pemerintahannya hari ini.
  Kebimbangan itu perlulah di adaptasikan dalam PRK yang berlangsung sekarang dan keputusannya hendaklah bersifat mengajar Barisan Nasional (BN) pimpinan Najib, agar sedar dari mimpi di siang hari.
  Rakyat perlu memilih Pakatan Rakyat (PR) sama ada PAS di Rompin dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Permatang Pauh.
  Rakyat tidak boleh lagi membiarkan BN terus menghantui negara dengan pelbagai insiden menggerunkan dan memusnahkan masa depan negara ini sebagaimana berlaku hari ini.

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising