Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Saturday, February 4, 2012

Gerakan Rakyat: Kesedaran keadilan politik

Meneliti perkembangan politik Malaysia, gerakan menyeluruh menyedarkan rakyat tentang tanggungjawab mengembalikan kemurnian politik untuk menentukan keadilan ditegakkan tanpa rasuah dan penyalahgunaankuasa untuk kepentingan kelompok masyarakat tertentu bukan untuk kepentingan rakyat, semestinya diletakkan sebagai gol politik.

Gerakan ini tidak menyeluruh dan tidak sistematik diuruskan oleh pencintanya kerana keterhadan media dan kewangan dan kurang perancangan jangka panjang untuk tujuan tersebut.

Kelopongan ini dipenuhi oleh gerakan dipelopori oleh penasihat Yahudi APCO untuk menghalang keupayaan gerakan rakyat dan keadilan mantap dan teguh di atas landasan yang betul.

Ada perancangan bersifat sementara (jangka pendek) dan ada yang bersifat jangka panjang. Pejuang keadilan dan rakyat perlu menumpukan perjuangan ini tanpa memandang ke belakang lagi.

Kita perlu membina generasi kita dan masa depan yang lebih baik dengan gerakan ini. Kita perlu bersepadu menggunakan suara rakyat dan suara kebenaran untuk mencapai matlamat.

Jangan biarkan rakyat hanya menjadi penonton tetapi gerakkan mereka berdepan dengan kepalsuan pemerintahan sedia ada di negara ini.

Genarasi kini tidak boleh lagi membiarkan politik sekular dan nasionalis memecahbelahkan asas keadilan yang terpendam dalam hati rakyat, tetapi fajar kemenangan akan menyingsing tidak lama lagi, sekiranya kesedaran dan gerakan ini menjadi kenyataan.


1 comment:

suffer8zine said...

Salam. Mohon bertukar link dengan blog sahabat kami http://blogpolitikus.blogspot.com/

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising