Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, March 28, 2010

Zulkifli Nordin patut buat pendedahan terbuka?

Persoalan mustahak hari ini ialah kenapa Zulkifli Nordin tidak menyebut siapa yang menawarkan habuan rasuah begitu besar kepadanya sehingga kononnya boleh menggugat keimanannya? Beliau dipercayai bimbang dengan risiko undang-undang dan mungkin keselamatan mengancam dirinya.

Jika benar bukti itu ada, saya berpendapat tidak wajar ia disembunyikan secara terbuka kerana beliau mengisytiharkannya secara terbuka di parlimen yang didengari dan disaksikan persidangannya di seluruh dunia secara langsung melalui internet..

Saya juga nampak ada manusia yang sengaja membuat masalah, tidak mengambil kira politik masa depan rakyat yang sudah terbeban dengan dasar dan perjuangan Umno/Barisan Nasional yang sudah ketinggalan zaman.
Mungkin ia juga ada kaitan dengan kehilangan beliau di khalayak ramai suatu ketika dahulu dipercayai ada sesuatu perbincangan dengan kepimpinan Umno berkiat dengan politik semasa dan soal peribadi beliau.

Ada manusia mahu memperlihatkan politik itu suatu permainan politik orang-orang politik, boleh buat sesuka hati, suatu tindakan yang tidak bijak dan memualkan pada fikiran waras manusia.


Begitu juga manusia-manusia politk lain yang meloncat dan melompat macam katak. Dia menggadaikan maruahnya sendiri dan kerier politiknya untuk jangka masa panjang demi habuan wang yang terhad dan bersifat cepat habis.


Sayonara diucapkan kepada kumpulan raja katak dan kuncu-kuncunya kerana sebenarnya kerier politik anda sudah habis.

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising