Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Monday, December 21, 2009

Tukar BN sekarang

Saya tidak dapat hadir di pertemuan bloger di Taman Melewar kerana sebab tidak dapat dielakkan. Namun saya menyatakan bahawa bloger hanyalah sebagai pencetus gerakan politik bukan sepenuhnya pelaksana gerakan itu.

Ini dalam konteks politik. Konteks lain saya tidak berhasrat untuk menyentuhnya. Yang utamanya ialah pemimpin politik. Pakatan Rakyat (PR) sebagai wadah gerakan rakyat perlulah digerakkan oleh pemimpin politik berwibawa, berdedikasi dan berketerampilan serta ikhlas dalam perjuangannya.

Gerakan ini memacu arah politik masa depan rakyat. Gerakan ini perlulah dominasinya lebih mantap dan cergas bergerak berbanding Barisan Nasional (BN). Gerakan ini perlulah mengganti BN sekarang dalam semua hal khususnya politik rakyat.

Gerakan inilah yang menjadi juara menangani masalah rakyat bukan lagi BN dan kuncu-kuncunya. Kita mesti tukar sekarang juga dan jadikan rakyat berpihak kepada kita dengan usaha menawan hati mereka, menguasa massa mereka dan menyelesaikan masalah mereka.

Kita tidak boleh tunggu esok untuk kerja-kerja ini kerana musuh sentiasa melihat dan akan berusaha gigih menggagalkan gerakkerja kita.

Justeru strategi gerakan PR mestilah lebih canggih dan kemas berbanding BN sehingga BN sukar untuk gagalkan usaha kita dengan menggunakan kuasa politik mereka yang ada bagi tujuan tersebut.

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising