Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Friday, October 16, 2009

Umno tidak relevan menyongsong zaman

Pokoknya ialah Umno memeng tidak relevan untuk perjuangan rakyat Malaysia kerana dia sebuah parti couvanist Melayu dan realtistik menerapkan kefahaman itu dalam program-program kepimpinan anjurannya bertopengkan Biro Tata Negara (BTN).

Umno mengutuk orang Cina dalam banyak program terbabit sebagaimana dilaporkan oleh peserta-peserta BTN.

Justeru itu saya tidak nampak kenapa parti cauvanis seperti ini perlu disokong berterusan kerana parti seperti inilah menjadi punca huru hara sepanjang sejarah Malaysia termasuk peristiwa 13 Mei 1969 yang fakta sejarahnya dipalsukan.

Perhimpunan Umno memutuskan usul pindaan perlembagaan tidak membawa apa-apa erti lagi bukan sahaja kepada rakyat bahkan kepada ahli-ahli Umno itu sendiri kerana ia bukan perubahan dasar yang sesuai dengan roh kehendak rakyat tetapi ia hanyalah sekadar minta simpati sokongan rakyat terhadap parti itu agar ia menang sepanjang pilihan raya diadakan.

Nah, rakyat tidak payah menyusahkan diri dan mengorbankan waktu berpuluh-puluh tahun sekaligus menggadaikan maruahnya di tangan Umno. Cukuplah dosa yang dibuat selama ini memperjudikan maruah mereka dengan mengizinkan Umno menerajui BN memerintah negara.

Beralihkan dan berubah sekarang untuk Pakatan Rakyat (PR) memerintah negara dengan dasar yang jelas dan berkesan bagi memimpin dan memacu negara ke tahap kehidupan adil dan saksama buat dekat ini.


Sokong perniagaan saya http://www.seramaesty.lelong.com.my/

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising