Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Monday, February 9, 2009

Pandangan Karpal bersifat peribadi - Anwar

IPOH: Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim menganggap kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh terhadapnya dan beberapa pemimpin DAP adalah bersifat peribadi dan tidak akan memecahbelahkan parti gabungan PKR, DAP dan PAS.

Anggota Parlimen Permatang Pauh itu berkata kenyataan Karpal itu ekoran tindakannya tidak bersetuju dengan keputusan pemimpin DAP itu untuk menyaman Sultan Perak Sultan Azlan Shah berikutan titah baginda supaya Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin meletak jawatan sebagai Menteri Besar.

Ketua Umum Pakatan Rakyat itu juga menafikan dakwaan Karpal bahawa beliau mempelopori budaya melompat parti dalam Pakatan Rakyat.

Anwar yang ditemui pemberita selepas menghadiri program perhimpunan kembalikan kerajaan Pakatan di kediaman rasmi Menteri Besar Perak di sini malam tadi, turut berkata beliau akan mengadakan pertemuan dengan Karpal untuk menjelaskan perkara yang dibangkitkan itu.

Anwar berkata demikian apabila diminta mengulas kenyataan Karpal hari ini dalam sidang akhbarnya di Pulau Pinang yang mendakwa Anwar tidak layak memimpin Pakatan Rakyat kerana mempromosi budaya lompat parti dan telah menyebabkan porak peranda dalam DAP.

Turut hadir pada acara malam ini ialah Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Timbalan Pengerusi DAP, Dr. Tan Seng Giaw.

Pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang dan anaknya Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng tidak hadir pada majlis itu sungguhpun pada mulanya Kit Siang dilaporkan akan menghadirinya.

Special Ad

Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising