Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Wednesday, February 18, 2009

Janji palsu Menteri BN disanggah Kinabatangan

KUALA LUMPUR, 18 Feb (MPO2) - Ahli Parlimen (BN) Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar mengakui berlaku ketidakseimbangan antara pembangunan di Semenanjung dengan Sabah dan Sarawak apabila projek infrastruktur yang dijanjikan kerajaan Barisan Naisonal (BN) belum dilaksanakan sehingga hari ini.

Katanya, jika diperhatikan di Semenanjung kebanyakan jalanraya dibina dengan baik tetapi ia tidak demikian di Sabah dan Sarawak.

Beliau memberi amaran penubuhan Kerajaan BN adalah dengan penyertaan ramai dari anggota parlimen dari kedua-dua negeri berkenaan.

"Kita timbang untuk adakan pilihan raya kecil sekiranya itulah caranya untuk senangkan rakyat.

"Tidak penting sangat jadi wakil rakyat tetapi yang lebih penting ialah rakyat hidup senang dengan kemudahan infrastruktur yang cukup.

"Saya sudah cukup sakit hati dengan apa yang berlaku," jelasnya ketika berucap di Dewan Rakyat membahas ucapan menjunjung kasih Titah Ucapan Yang Dipertuan Agung, Tuanku Mizan Zainal Abidin, tengahari tadi.

Sebelum itu Ahli Parlimen (PKR) Padang Serai, N.Gobalakrishnan dan Ahli Parlimen (BN) Labuan Datuk Yussof Mahal bangun mempertikaikan tentang janji ramai menteri yang mendakwa akan melaksanakan projek berbilion ringgit di kedua-dua negeri berkenaan tetapi sehingga hari ini ia belum dilaksanakan.

Bung Mokhtar berkata, persoalan sedemikan boleh membawa pukulan maut kepada beliau untuk menjawabnya sambil menegaskan sehingga hari ini memang tidak dilaksanakan.

Beliau menyalahkan kepada pegawai-pegawai kerajaan tidak melaksanakan kerja dengan baik.

Dakwanya, perancangan untuk pembangunan kerajaan BN di kedua-dua negeri tersebut memang ada tetapi pegawai-pegawai kerajaan menyorokannya dalam laci meja mereka tanpa mengambil tindakan sewajarnya.

"Kementerian berkenaan tidur, pegawai tidak menjalankan tangungjawabnya. Saya berharap mereka tidak tidur dan kita akan bagi mereka tidak tidur selepas ini." tegasnya.

Special Ads

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising