Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Tuesday, February 10, 2009

Anwar: Calon India PKR bertanding p'raya Bkt Selambau

Feb 10, 09 12:08pm
PKR merancang meletakkan calon berketurunan India pada pilihan raya kecil kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau, Kedah susulan peletakan jawatan penyandangnya V Arumugam semalam.

Penasihat parti itu Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata ia akan meletakkan calonnya memandangkan kerusi DUN berkenaan diperuntukkan kepada PKR, lapor Bernama.

"Kemungkinan besar kita ganti dengan calon keturunan India," katanya selepas mengadakan pertemuan dengan pemimpin dan anggota PKR Melaka di Cheng, malam tadi.

Arumugam, pesara mekanik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), memenangi kerusi Bukit Selambau atas tiket bebas selepas mengalahkan calon BN S Krishnan dengan majoriti 7,695 undi pada pilihan raya umum tahun lepas.

Beliau kemudiannya menyertai PKR dan dilantik sebagai exco kerajaan Kedah dengan portfolio Pengerusi Jawatankuasa Perdagangan
Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Hal Ehwal Masyarakat Siam, Perpaduan, Pekerja Ladang dan Hal Ehwal Masyarakat India.

Menurut agensi berita itu lagi, Anwar berkata Arumugam telah memaklumkan kepadanya dan Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengenai keputusannya meletak jawatan sebagai anggota exco dan anggota DUN Bukit Selambau.

Mengenai pilihan raya kecil kerusi parlimen Bukit Gantang, Perak yang
bakal diadakan berikutan kematian penyandangnya Roslan Shaharum semalam, Anwar menyerahkan kepada PAS untuk menyenaraikan
calon yang sesuai daripada parti itu.

Beliau berkata Pakatan Rakyat memberi laluan kepada parti Islam untuk meletakkan calonnya bertanding pada pilihan raya kecil itu.

Special Ads

http://suhaimi60.salehoo.hop.clickbank.net/


No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising