Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Tuesday, January 13, 2009

12,000 Polis baik kerah perangi gangster Selangor

Tidak ada gunanya begitu ramai polis ditempatkan di kawasan pilihanraya kecil P036 Kuala Terengganu. Adalah lebih baik ia digunakan untuk memerangi kumpulan samseng di Selangor yang kini dilaporkan berjumlah 10,000 orang.
Ikuti laporan dari Utusan Malaysia 10 Januari lalu seperti berikut;

KLANG 10 Jan. - Kira-kira 10,000 individu dikesan menjadi anggota rahsia lapan kumpulan yang terbabit dalam pelbagai kegiatan jenayah dan gangsterisme di Selangor dengan tujuh daripadanya berpusat di daerah Klang.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar berkata, kumpulan itu dikesan terbabit dalam aktiviti haram termasuk meminta wang perlindungan, peras ugut, rompakan, samun dan pengedaran dadah.


Beliau berkata, pihaknya telah melancarkan operasi khas dikenali Ops Cantas untuk menangkap ketua-ketua kumpulan itu.

''Seramai 16 anggota geng jenayah itu yang dipercayai antara pemimpin utama berjaya ditangkap sejak dua bulan lalu dan dikenakan tahanan mengikut Ordinan Darurat.

''Kita juga mengenal pasti identiti kebanyakan ahli rahsia geng ini. Kita ada dokumen kira-kira 10,000 mereka ini dan kita tahu siapa yang perlu dicari jika berlaku jenayah,'' katanya kepada pemberita selepas merasmikan pembukaan Balai Polis Bukit Tinggi di sini hari ini.

Khalid memberitahu, pihaknya akan menggandakan usaha menjejaki ahli kumpulan itu dengan fokus diberikan kepada daerah Klang.

Pasukan khas yang menjalankan Ops Cantas itu ditubuhkan selepas berlaku beberapa insiden jenayah kejam di Selangor baru-baru ini.


Antaranya, kejadian lapan lelaki bersenjatakan parang menyerang dan menyamun mangsa secara rambang di tepi jalan di Taman Sentosa di sini menyebabkan dua mati dan lima lagi cedera.

Khalid menambah, walaupun banyak kejadian jenayah yang dilaporkan di Selangor, statistik menunjukkan penurunan kepada 57,752 kes atau 1.43 peratus sepanjang tahun lalu berbanding tahun sebelumnya.

Kata beliau, kes kecurian motosikal paling tinggi dicatatkan diikuti samun dan pecah rumah.

Iklan Istimewa

http://www.bio-asli.com/daftar_keahlian.asp?id=seramaesty

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising