Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Monday, November 10, 2008

Isu mansuh ISA: Umno beri Zaid surat tunjuk sebab

PETALING JAYA: Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim telah diberikan surat tunjuk sebab atas tindakan beliau mengeluarkan surat terbuka kepada Perdana Menteri dan mengadakan pertemuan dengan pembangkang berhubung syor supaya Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dimansuhkan.

Perkara tersebut didedahkan pada satu sidang media di sini sebentar tadi.

Zaid berundur daripada Kabinet September lalu sebagai protes terhadap penahanan seorang wartawan, Ahli Parlimen dan penulis blog di bawah ISA.

Minggu lalu, Zaid berkata, surat perletakan jawatan Senator juga telah diserahkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi beberapa minggu selepas berundur dari Kabinet.

Tindak-tanduk politik Zaid menimbulkan rasa kecewa banyak pemimpin Umno apabila beliau dilihat senada dengan pendekatan politik parti pembangkang terutama Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang ditunjangi Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Zaid, bekas Ketua Umno Bahagian Kota Bahru, telah mengeluarkan surat terbuka kepada Datuk Seri Abdullah Ahmmad Badawi meminta beliau agar memasuhkan ISA.

Malah baru-baru ini kenyataan Zaid yang menyentuh konsep ketuanan Melayu juga menimbulkan rasa tidak senang di kalangan pemimpin Umno.

Iklan Istimewa

http://www.bio-asli.com/daftar_keahlian.asp?id=seramaesty

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising