Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Saturday, November 1, 2008

BPR juga terima aduan wang politik daripada anggota Kabinet

NILAI: Badan Pencegah Rasuah Malaysia (BPR) mengesahkan menerima banyak maklumat dan laporan berhubung rasuah di dalam parti politik, termasuk Umno.

Ketua Pengarahnya, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan berkata, pihaknya sedang menyiasat maklumat itu yang ada di antaranya disalurkan oleh beberapa orang menteri. Namun begitu, beliau enggan mendedahkan jumlah laporan yang diterima atau siapa yang memberi laporan.

"Kita menerima banyak laporan bukan sahaja rasuah di dalam Umno malah semua parti terlibat dengan rasuah.

"Kita memandang serius semua laporan yang diterima dan akan siasat perkara ini tidak mengira parti politik," katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Latihan Ujian Menembak BPR di Lapang Sasar Mantin di sini hari ini.

Selain itu BPR turut menerima beberapa surat layang yang mengatakan terdapatnya beberapa individu di dalam parti politik terlibat rasuah.

"Banyak surat layang kita terima tetapi ada yang betul ada yang tidak... kita tak boleh dengar cakap sembang di kedai kopi sahaja tanpa mengesahkan kesahihan perkara itu.

"Kita siasat tapi jangan sampai menyusahkan pegawai kita untuk pergi ke sana untuk sahkan perkara itu tetapi sebaliknya tak betul. Ini sudah membuang masa pegawai kita," katanya.

Beliau meminta orang ramai yang mendengar atau menerima sebarang laporan berhubung rasuah, perlu mendapatkan pengesahan dahulu sebelum membuat sebarang laporan. BERNAMA

Iklan Istimewa

http://www.bio-asli.com/daftar_keahlian.asp?id=seramaesty

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising