Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Tuesday, October 28, 2008

10 penyokong Hindraf dibebaskan dengan jaminan polis

PUTRAJAYA, 28 Okt (Hrkh) - Sepuluh penyokong Hindu Rights Action Force (Hindraf) yang ditahan reman kerana berhimpun di hadapan pejabat Perdana Menteri Khamis lepas, dibebaskan kelmarin dengan jaminan polis.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Wira Mohammad Sabtu Osman yang mengesahkan pembebasan lapan lelaki dan dua wanita itu berkata, mereka perlu melaporkan diri semula pada 25 Nov depan.

Gobind Singh Deo, peguam yang mewakili kumpulan itu kelihatan tiba di Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya kira-kira pukul 11 pagi, diiringi enam peguam lain.

Yang turut mengiringi mereka adalah Anggota Parlimen Shah Alam Ir Khalid Abdul Samad, dan Anggota Parlimen Kuala Selangor Dr Dzulkifli Ahmad.

Laporan Bernama menyatakan bahawa kesemua mereka dan 10 penyokong Hindraf itu dilihat keluar dari IPD Putrajaya kira-kira pukul 1.30 tengah hari kelmarin.

Kira-kira 50 orang penyokong termasuk keluarga kumpulan tersebut berkumpul di luar IPD sejak pagi kelmarin lagi.

Pada 23 Okt lepas, sebelas orang penyokong Hindraf yang terdiri daripada lapan lelaki dan tiga perempuan ditahan kira-kira pukul 3.30 petang kelmarin selepas mereka dikatakan cuba menyerahkan memorandum ke pejabat Perdana Menteri bagi mendesak agar lima anggota Hindraf yang ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), dibebaskan sebelum perayaan Deepavali yang disambut semalam.

Seorang kanak-kanak perempuan berumur enam tahun turut serta untuk membawa poster bagi memperjuangkan agenda mereka.

Sementara itu empat hari lepas, salah seorang penyokong Hindraf, K Shanty dibebaskan juga dengan jaminan polis selepas keterangannya diambil.


Iklan Istimewa

http://www.bio-asli.com/daftar_keahlian.asp?id=seramaesty


No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising