Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Thursday, September 18, 2008

Tiga Pegawai Tertinggi Terengganu Bincang Royalti Minyak Dengan Kementerian Kewangan

KUALA TERENGGANU, 17 Sept (Bernama) -- Kerajaan Terengganu telah menghantar tiga pegawai tertinggi untuk berbincang dengan Kementerian Kewangan berhubung beberapa masalah teknikal yang belum selesai mengenai tuntutan wang royalti minyak negeri ini.

Menteri Besar Datuk Ahmad Said berkata dalam pertemuan itu semalam, kerajaan Terengganu diketuai Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Mokhtar Nong, Pegawai Kewangan Negeri Datuk Mazlan Ngah dan Penasihat Undang-undang Negeri Mohamed Sekeri Mamat.

"Perjumpaan itu adalah bagi menyelesaikan beberapa masalah teknikal termasuk mendapatkan maklumat mengenai perbelanjaan melalui projek yang dilaksanakan serta baki yang ada," katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis khatam Program Pintar al-Quran Kanak-Kanak Tadika peringkat negeri di Stadium Tertutup, Kompleks Sukan Negeri, Gong Badak dekat sini hari Rabu.

Bagaimanapun, Ahmad berkata tarikh sebenar kerajaan negeri akan memperoleh wang royalti itu belum dapat diumumkan walaupun sebelum ini, ia dikatakan akan dibayar pada bulan ini.

"Saya akan beritahu bila sampai masanya. Kita ada sedikit masalah teknikal yang kini dalam proses untuk diselesaikan," katanya.

Ditanya mengenai dakwaan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dikatakan telah memperoleh majoriti kerusi untuk membentuk kerajaan baru, Ahmad berkata tindakan Ketua Pembangkang itu merupakan satu pembohongan dengan cuba memperbodohkan rakyat negara ini.

Beliau berkata bukannya mudah untuk menubuhkan kerajaan dan menjadi Perdana Menteri dalam parti yang berbeza.

"Saya sendiri pun bukannya senang menjadi Menteri Besar walaupun dalam parti yang sama," katanya dalam nada berseloroh.

Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising