Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Tuesday, September 16, 2008

Thanks to YB Teresa Kok








go Barisan Rakyat!!!
Sat 22-Mar-2008 07:51
Posted by:FudEye7 fudhayl@gmail.com
Haii...lama tak .singgah fp zai.. cepat kit tau mai komen kat fp zai sbb kalau jadi pengomen pertama dpt entry khas dari Zai kay...
Ok Zai baru update "MANDI-MANDA KAT LATA BUKIT HIJAU..jom layan.
Sat 22-Mar-2008 11:52
Posted by:zai Kulim zbintim@yahoo.com.my - [Link]
Pegi jalan laa DAP... Sedarla diri tu ... Ini Negara Malaysia.. Tanah melayu..
jgn lupa diri ddulu adalah pendatang kat tanah melayu....
Sun 23-Mar-2008 04:51
Posted by:Enemy of DAP
A Suggestion for Theresa Kok and DAP;

Should include jawi script too!
As many Malays would not recognised Chinese or Tamil script, I'm sure many Chinese and Indian does not read Jawi script but Jawi scripts is dear to many Malay Muslims. As the use of Jawi script too would reflect the Muslim Malay.

Want to be fair right?
I want to see Jawi script on the road signs too!

Wed 26-Mar-2008 05:07
Posted by:UmmAbdrahmaan - [Link]
klu nak tau kaum cina lah yg suka idup merempat, mn2 negara maju kat dunia ni ade je muka depa...dh la idup menumpang, ada ati nak rampas ngr org...
Wed 26-Mar-2008 14:28
Posted by:anti komunis
ah.. yelah.. letak la seme script.. kasik majmuk.. biar signboard jalan besar².. kelakar...............
Thu 27-Mar-2008 03:15
Posted by:nixa - [Link]
Jangan dok percaya cina dlm gambar ni, nak tunjuk bagus memerintah Malaysia.HIPOKRIT Klau betul nak tolong orang melayu, pakat-pakat la meniaga sama-sama. Untuk orang-orang melayu kita ni marilah kita majukan orang kita dulu.
Thu 27-Mar-2008 15:01
Posted by:unnamed
saya benci betoi ngan bangsa nih...gila kuasa!! dah la dtg tpt org menumpang...ada hati nak take over negeri owang...jgn bagi diorang nih tinggi dr kita...kalo tak habis la ngr kita niih...
Wed 2-Apr-2008 09:43
Posted by:lanney lanneyhasfa@brookedockyard.com.my
mmg tul...depa nih cukup terkenal ngan sifat GELOJOH sesungguhnya. Dah la tu... bila benda free ja muka depa dulu lagi bukan setakat makan sampai belon kat supermarket pon depa berebut...org bagi satu nak sampai sepuluh. sanggup berkelahi ngan budak2. Nak tergelak pon ada meluat pon ada tengok perangai depa yang sesungguhnya GELOJOHHHH
Thu 3-Apr-2008 00:54
Posted by:melayu penang
I bhop, those racist remarks in this fotopages is not consider racist if we read in the correct perpective. Dear owner of this fotopages (sirloin skipper), what have you to say? So, let's write to her to add JAWI scripture on the road signage, every roads in Malaysia. My 2 cents
Sat 5-Apr-2008 06:22
Posted by:dzeal zilkamal@gmail.com - [Link]
salam...knp msti kita nk mengata bangsa lain? Bukan semua bangsa mereka ni jahat. Sy ada ramai kwn sebangsa mereka tp sorry to say la...kekdg mereka ni lebih baik drpd mereka yg sebangsa kita. Bkn sy menidakkan kwn2 melayu tetapi pd sy, kebykkan kwn2 melayu ni lebih suka busy body, mengumpat etc.. Ini semua berdasarkan pengalaman sy. Bkn kah kita hidup dlm sebuah negara yg berbilang bangsa? Bayangkan jika diri kita dihina, di keji oleh bangsa mereka? Apa perasaan anda? Memang kita bebas bersuara tp agak2 lah jgn kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa.
Sat 5-Apr-2008 14:59
Posted by:ratuhati
dah mmg org melayu ni malas..jangan salahkan bangsa lain bila mereka berjaya merebut peluang yg ada...
Sun 6-Apr-2008 02:09
Posted by:Narul
ya...btoi tu dalam semua bangsa ada yg baik dan jahat tapi sampai bangsa dan negara kita
sendiri nak bagi kat org? takkan kot... p la tengok blog dia http://teresakok.com
dok kata apa kat kita. tengok la nih kat sepang dah nak buat ladang babi.
ckit ari lagi takut daging babi pon kita ingat daging lembu...ingat tu...
keliling rumah aku cina semua tau. tau dak pasai apa rumah kat penang mahai?
pasai nak halau org melayu dari duduk kat pulau!
Tue 8-Apr-2008 01:00
Posted by:melayu penang
perlu ker papan tanda jln utk semua bahasa...rasanyer sbg rakyat malaysia sepatutnya boleh membaca bahasa melayu..
Tue 8-Apr-2008 07:10
Posted by:sayang melayu
apa habaq "melayu penang"...amboi sekampong kita noo.. Laa nie cuba tgok keadaan org kita sendiri..bkn nak kata apa la. Kebyakkan org kita nie suka dok tunggu benda dtg bergolek kat depa. Tunggu org huloq bru nak gerak. Tak huloq dok sengap2..mcmana? Bila bangsa depa ni ada akai skit dapat peluang skit mula la org kita dok kutuk sana kutuk sini...drpd dok wat lagu tu kan elok kita usaha majukan diri kita bru negara kita maju di tangan org melayu. Ini dak kerja malaih...tp nak gaji besaq. Kerja lebih skit tak mau. Cuba kita sama2 berganding bahu majukan bangsa kita..negara kita? Kira elok gak la depa boh bahasa tamil...ada jugak bahasa cina dan bahasa melayu. Kan adil tu namanya? Wlaupun takdak tulisan jawi tak bererti negara kita bkn negara Islam. Lagipun wat apa kita nk bertekak pasai perkauman...nanti negara kacau bilau sapa yg susah? Kita jugak..sbb tu bila kekurangan, kita perbaiki lg usaha kita untuk mempertingkatkan bangsa kita bukan dgn cara dok mengata benda2 tak elok..pikiaq la..
Wed 9-Apr-2008 07:53
Posted by:ratuhati
There are more important things for the wakil rakyat to do than fight over sign boards. Everyone ought to be able to read simple Malay in Rumi characters. Make it simple -- no Jawi, and also no other languages.
Fri 12-Sep-2008 09:05
Posted by:Bago
aku x setuju!!! makin menjadi2 laks DAP nih.. jangan nak jadikan KL nih macam singapore!!!!
Mon 15-Sep-2008 00:50
Posted by:KL BOi hahahahahhaah@yahoo.com

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising