Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, September 7, 2008

Silaturrahim Bersama Teman-teman ICMI

06 Sep

Di dalam memenuhi kepadatan jadual yang disusun bersempena bulan Ramadhan al Mubarak dan Hari Malaysia 16hb September di tanah air, saya berkesempatan bersilaturahim dengan sahabat-sahabat dari Indonesia. Majlis yang dianjurkan oleh Ikatan Cendekiawan Muslim Indonesia itu diadakan di Menara Bank Mega, Jakarta Selatan.

Hadir sama ke majlis ini adalah sahabat-sahabat saya seperti Muslimin Nasution, Marwah Daud Ibrahim (Presiden ICMI seIndonesia), Fahmi Idris (Menteri Industri yang mewakili Dewan Penasihat ICMI), AM Fatwa, dan Adi Sasono (Wakil Ketua Dewan Pakar ICMI). Kami juga bertukar-tukar pandangan mengenai peranan demokrasi, pemimpin negara, dan etika politik di negara masing-masing. Sudah tentu prospek perubahan 16 September di sentuh!

Ternyata banyak sekali dapatan-dapatan baru yang saya peroleh setiap kali saya ke Indonesia. Mungkin ahli parlimen BN perlu ke sini terlebih dahulu sebelum menimba sesuatu di Australia?

ANWAR IBRAHIM

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising