Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Saturday, September 13, 2008

Rahim: MT bincang peralihan kuasa Khamis ini

Sep 13, 08 1:09pm
Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno Khamis ini akan membincangkan mengenai peralihan kuasa, kata ahli MT, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik.

rahim thamby chikBeliau yang juga Pengerusi Risda berkata mesyuarat itu akan membincangkan perkara itu secara lebih rasional dan terbuka, ikhlas dan jujur berasaskan fakta yang betul, tepat dan berasas untuk masa depan pemimpin Umno.

Sehubungan itu, beliau menyarankan supaya pemimpin Umno jangan membuat sebarang kenyataan lagi berhubung peralihan kuasa yang dijadual pada Jun 2010.

"Saya meminta kalau boleh pemimpin-pemimpin Umno jangan membuat kenyataan lagi sehingga Majlis Tertinggi bersidang," katanya kepada pemberita semalam.

Bernama memetik beliau sebagai berkata, semua tahu bahawa tradisi Umno adalah amat rasional, waras dan bijak memandu hala tuju parti.

"Kita mempunyai pandangan dan berbagai pendapat mengenai perkara tersebut, saya percaya ahli Majlis Tertinggi telah menilai pandangan hasrat dan cita rasa ahli di bawah," katanya.

Menurutnya, jika MT membuat keputusan, kepentingan yang lebih besar akan mengatasi masalah yang lebih kecil seperti yang diharapkan oleh seluruh penyokong dan pendokong Umno di seluruh negara.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Naib Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin yang meminta Perdana Menteri dan Presiden Umno Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi memikirkan semula tempoh peralihan kuasa memandangkan tarikh yang dijadualkan pada 2010 adalah terlalu lama.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pula dilaporkan berkata, terserah kepada ahli Umno untuk memutuskan bilakah peralihan kuasa daripada Perdana Menteri dan Presiden Umno Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising