Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Saturday, September 13, 2008

Mahfuz kesal RTM putarbelit kenyataan berhubung ISA

KUALA LUMPUR, 13 Sept (Hrkh) - Ketua Penerangan PAS, Mahfuz Omar mendakwa Radio Televisyen Malaysia (RTM) memutarbelitkan kenyataan beliau berhubung penahanan tiga aktivis dan wartawan di bawah ISA.

Iklan
Ketika menghubungi Harakahdaily sebenta tadi, beliau menyatakan rasa kesalnya dengan laporan RTM yang didakwanya sengaja meutarbelitkan kenyataannya dengan menyatakan kononnya Mahfuz menyokong tindakan ISA ke atas Raja Petra Kamaruddin.

Tambahnya lagi, dalam kenyataannya melalui telefon bersama RTM, beliau menyatakan bahawa beliau menolak penggunaan ISA ke atas Raja Petra, dan PAS sendiri sememangnya menentang akta yang zalim itu.

"Saya pelik RTM memutarbelitkan kenyataan saya, sedangkan jelas kami menentang ISA.Jika Raja Petra bersalah sekalipun, beliau seharusnya dihadapkan ke mahkamah dan bukannya dengan menahan Raja Petra di bawah ISA tanpa bicara," ujarnya lagi.

Berang dengan kenyataannya diputerbelitkan RTM, beliau mendesak stesen berkenaan menyiarkan secara penuh perbualan melalui telefon berhubung kenyataan beliau yang dipetik RTM itu.

Baginya, penahanan Raja Petra; Teresa Kok Suih Sim dan wartawan Sin Chew Daily sebenarnya menunjukkan kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Abdullah Badawi takut berhadaoan dengan perubahan kerajaan yang sedang dilaksanakan Pakatan Rakyat.

"Mereka bimbang dengan senario ini, seterusnya mengalih isu dengan mengada-gadakan isu yang kononnya mencetus api perkauman dan pergeseran agama yang menyebabkan tiga individu tersebut ditahan di bawah ISA, " ujarnya.

Justeru beliau mengulangi gesaan supaya tiga individu terbabit dibebaskan, dan RTM menyiarkan secara penuh kenyataan beliau yang diputerbelitkan sebelum ini.

Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising