Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Wednesday, September 3, 2008

K'jaan pusat tidak setuju 16 Sept cuti umum

Sep 3, 08 11:51am
Kerajaan pusat di bawah kepimpinan Barisan Nasional (BN) tidak setuju dengan cadangan penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya 16 September setiap tahun dijadikan cuti umum untuk lima negeri yang diperintah Pakatan Rakyat sebagai memperingati hari pembentukan Malaysia.

"Sebagai sebuah negara, kita patut ada satu sahaja hari kemerdekaan sebab kita sudah pilih itulah hari kemerdekaan negara kita," kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Jadi memberi (cuti) hari yang lain, boleh memberi macam-macam intepretasi,polimik dan juga tidak sihat dari segi perpaduan nasional.

"Ini pendirian kita, kita pentingkan perpaduan dan integrasi nasional," katanya kepada pemberita di ibunegara semalam, demikian menurut laporan Bernama.

Anwar sebelum ini, mencadangkan Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Kelantan yang di bawah pemerintahan Pakatan, mengisytiharkan 16 September sebagai cuti umum kerana ia adalah tarikh ulang tahun penubuhan Malaysia dan ia merupakan hari bersejarah sama seperti 31 Ogos.

Cadangan itu telahpun diterima oleh Pulau Pinang dan Kelantan, manakala negeri-negeri lain masih menimbangkannya. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising