Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, September 21, 2008

Kerusi 2 Ahli Parlimen SAPP dipindah ke pembangkang

KOTA KINABALU 20 Sept. – Kerusi dua Ahli Parlimen Parti Maju Sabah (SAPP) iaitu Datuk Eric Majimbun (Sepanggar) dan Datuk Dr. Chua Soon Bui (Tawau) akan dipindahkan ke barisan pembangkang pada persidangan Dewan Rakyat, 13 Oktober ini.

Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia berkata, sebagai anggota parti yang tidak lagi menyokong kerajaan Barisan Nasional (BN), kedudukan kerusi mereka secara automatik perlu diubah kepada barisan pembangkang.

"Oleh kerana mereka ini mengumumkan keluar daripada BN iaitu kerajaan yang berkuasa hari ini, maka status dua ahli Parlimen ini adalah pembangkang di Dewan Rakyat.

‘‘Meskipun mereka yang mewakili SAPP ini mengisytiharkan sebagai bebas dan tidak menyertai pakatan pembangkang tetapi pendirian keluar BN menyebabkan mereka tidak boleh berada di barisan penyokong kerajaan,” katanya kepada Mingguan Malaysia ketika dihubungi di sini hari ini.

Pandikar berkata, status dua Ahli Parlimen SAPP itu juga berbeza dengan Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali kerana kedua-dua mereka adalah bebas tetapi mewakili sebuah parti, sebaliknya Ibrahim adalah wakil rakyat Bebas tanpa parti.

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising