Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Saturday, September 6, 2008

Gerakan ancam keluar BN

06 Sep 2008 10:03AM

KB: Parti Gerakan akan bertindak keluar daripada Barisan Nasional (BN) sekiranya tidak dilakukan sebarang perubahan atau pembaharuan bagi mengembalikan semula kegemilangan BN.

Pemangku Presiden Gerakan, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon, berkata Gerakan masih belum menetapkan masa khusus untuk bertindak seperti itu, namun akan berbuat demikian dalam satu tempoh yang dianggap munasabah.

Menurutnya, pembaharuan atau perubahan yang ingin dilihat dalam BN ialah perubahan sikap dan pendekatan serta semangat bermusyawarah perlu diwujudkan semula dengan lebih adil di antara parti komponen supaya semua pandangan pihak terbabit diambil kira dalam agenda BN.

'Gerakan bukannya sebuah parti yang buta kepada keadaan dan bukan juga sebuah parti pak turut dalam BN,' katanya semalam.

Sementara itu, pantun mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin, yang meminta pemimpin negara mengundur diri 'apabila negara kacau' menimbulkan seribu tanda tanya.

Pantun yang disiarkan di blog beliau dua hari selepas pilihan raya kecil parlimen Permatang Pauh minggu lalu, antaranya, menyebut:

Anak singa di Pulau Teberau


Anak tebuan seekor lari


Jika negara sudah kacau


Eloklah tuan mengundur


diri.

Karya Dr Mohd Asri yang berjudul Pantun Cari Ganti itu tidak pula menamakan dengan jelas pemimpin politik yang dimaksudkan, lapor laman berita Malaysiakini.

Pantun empat kerat itu berlatarkan imej pejabat perdana menteri di Putrajaya.

Rangkap akhir pantun itu pula meminta pengunduran tersebut digantikan dengan pemimpin yang 'berbudi tinggi' dan 'bukan perompak ganti pencuri'.


"Gerakan bukan parti yang buta kepada keadaan dan bukan juga parti pak turut dalam BN" Tsu Koon

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising