Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Monday, August 11, 2008

Umno diingatkan jangan ungkit soal perkauman

Mohd Zamirul Mohd Dzaki
Mon | Aug 11, 08 | 1:59:10 pm MYT

Permatang Pauh, 11 ogos (Hrkh) - Ketua Umum Parti KeADILan Rakyat dan bakal calon KeADILan dalam Pilihan raya Kecil Permatang Pauh Dato' Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Umno jangan memainkan isu perkauman dalam pilihan raya Kecil ini nanti.

Jelasnya lagi, Umno hari ini sedar mereka sama sekali tidak akan mendapat sokongan dari pengundi kaum bukan Melayu di Permatang Pauh ini sehingga memainkan isu ketuanan Melayu bagi meraih undi dari pengundi Melayu di sini.

Anwar menegaskan, nasib dan hak orang Melayu tetap akan dibela dan dipertahankan dalam Pakatan Rakyat begitu juga kaum lain.

"Politik perkauman ini sudah tidak releven dan perlu ditolak oleh kita rakyat Malaysia. Politik perkauman ini hanya memperkayakan segelintir pihak dan menindas golongan majoriti yang lain, " ujarnya ketika berceramah di hadapan 20,000 penyokong Pakatan Rakyat di Taman Pauh Sabtu lalu.

Tambahnya lagi, Pakatan Rakyat mahu membawa agenda pembangunan untuk semua kaum agar rakyat tidak lagi terbeban seperti sekarang ini.

"Orang Cina mahu berniaga kita bantu, orang Melayu yang tak berapa tahu berniaga kita ajar agar mereka pandai berniaga," katanya.

Tambahnya, dasar yang dibawa oleh Pakatan Rakyat sama sekali tidak akan mendiskriminasi mana-mana kaum. Oleh itu tidak timbul isu penindasan terhadap mana-mana kaum khususnya kepada orang Melayu seperti mana yang akan dibangkitkan oleh Umno.

Program tersebut yang merupakan siri kempen Pakatan Rakyat di Permatang Pauh sempena 'Jelajah ke Putrajaya' turut dihadiri oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Salahuddin Ayub; Presiden KeADILan, Dato' Seri Wan Azizah Wan Ismail dan Ketua Menteri Pulau Pinang merangkap Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising