Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Monday, August 18, 2008

Umno cawangan buat laporan BPR

Aug 17, 08 7:59pm
(Malaysiakini) Ketua Umno Cawangan Pulau Kapas dalam bahagian Kota Baharu hari ini membuat laporan kepada Badan Pencegah Rasuah (BPR) berhubung dakwaan berlakunya sabotaj untuk menyekat Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Zaid Ibrahim daripada dicalonkan untuk bertanding jawatan ketua Umno bahagian itu.


Yaakob Mamat yang membuat laporan di Pejabat BPR di Kota Bharu petang ini, mendakwa ada pihak cuba menghalang mesyuarat cawangan daripada dijalankan jika cawangan tersebut menyokong Zaid yang juga bekas Ketua Umno bahagian Kota Bharu.

"Mereka menggunakan taktik samseng, membayar wang kepada ahli mesyuarat cawangan serta memberikan wang kepada pemerhati mesyuarat cawangan bagi memastikan mesyuarat cawangan itu tidak sah kerana tidak menepati syarat," katanya kepada Bernama hari ini.

zaid ibrahimJawatan ketua Umno bahagian itu dijangka menyaksikan perebutan antara pemangku ketua, Datuk Mohd Fatmi Salleh dengan Zaid (foto) yang merupakan ketua bahagian itu sebelum beliau digantung keanggotaannya selama 18 bulan bermula 1 Januari 2007.

Yaakob, yang juga pengerusi pemantau bebas persidangan Umno bahagian Kota Bharu, berkata laporan BPR itu dibuat bagi membolehkan pihak berkuasa menyiasat perkara itu.

Sehubungan itu, beliau meminta Majlis Tertinggi Umno dan BPR memantau mesyuarat cawangan dalam bahagian Kota Bharu bagi memastikan mesyuarat itu berjalan secara demokrasi dalam pemilihan ketua bahagiannya.

Beliau berkata 116 cawangan Umno dalam bahagian Kota Bharu dan daripada jumlah itu 91 cawangan telah bersidang.

Katanya, Zaid telah menerima 19 pencalonan dan beliau memerlukan lima lagi pencalonan daripada 25 cawangan Umno yang belum bersidang.

"Mohd Fatmi telah mempunyai pencalonan yang cukup untuk membolehkan beliau bertanding jawatan ketua Umno bahagian Kota Bharu," katanya. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising