Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Monday, August 4, 2008

'Senang perebah' Ezam di Ptg Pauh

Aug 4, 08 1:43pm
Mohamad Ezam Mohd Noor "lebih senang diperebah" jika terpilih sebagai calon BN menentang bekas ketuanya Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam pilihanraya kecil Permatang Pauh, kata pengarah pilihanraya negeri PKR Mustaffa Kamal Yusuf.

"Ezam tidak akan banyak membantu (Umno). Kalau beliau bertanding, saya rasa besar peluang kita. Lagi senang perebah (jatuhkan).

"Kita pasang saja rakaman (ucapan) beliau dulu-dulu," katanya kepada Malaysiakini hari ini.

Menurut Mustaffa, pengundi kawasan parlimen itu "cukup kenal" dengan bekas setiausaha politik Anwar itu.

Mohamad Ezam menyatakan kesediaannya mencabar Anwar, jika diberikan peluang oleh BN, dalam pilihanraya yang disifatkan sebagai "pertandingan moral" demi "menegakkan kebenaran."

Dihubungi hari ini bagi mengulas dakwaan Mustaffa, bekas ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) berkata:

"Mereka (PKR) boleh buat apa juga dakwaan. Hakikatnya, dalam tempoh Anwar dipenjara, sayalah yang mengepalai gerakan mobilisasi rakyat melalui AMK dan lain-lain."

Beliau, yang sedang berada di Indonesia, dalam jawapan melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) berkata, dalam pilihanraya kecil yang akan datang, beliau "akan pastikan Anwar mendapat tentangan paling sengit dalam sejarah politiknya."

Sementara itu, Mohamad Ezam enggan mengulas dakwaan ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR, Badrul Hisham Shaharin bahawa beliau pernah bertemu Mohd Saiful Bukari Azlan pada 27 Jun lalu, sehari sebelum bekas pembantu Anwar melaporkan kepada polis mendakwa diliwat bekas majikannya itu.

Badrul Hisham jua mendakwa Mohamad Ezam telah mendapat maklumat bahawa terdapatnya "konspirasi kedua" terhadap penasihat PKR itu empat bulan lalu.

"Saya diberitahu oleh dua orang yang hadir di mesyuarat tersebut bahawa Ezam menyatakan akan berlaku terhadap Anwar tuduhan yang sama tetapi watak yang berbeza," katanya, lapor edisi terbaru Suara Keadilan.

Mohamad Ezam enggan memberikan komen selagi tuduhan itu tidak datang daripada Anwar sendiri, katanya melalui SMS.

Diminta mengulas kemungkinan wujudnya pengundi hantu, Mustaffa berkata, jawatankuasa pilihanraya PKR sedang mengemaskini maklumat sistemnya SISMEP 12 untuk mengesan perkara itu.

Dalam pilihanraya umum 8 Mac lalu, sistem itu banyak membantu, katanya.

PKR negeri juga sedang membangunkan laman web www.permatangpauh.com untuk memberikan maklumat terkini dan aktiviti parti untuk menghadapi pilihanraya kecil itu, kata Mustaffa.

Laman itu akan dilancarkan selepas penamaan calon, tambahnya. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising