Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Monday, August 18, 2008

Puteri Umno tukar imej untuk rayu undi

PERMATANG PAUH, 18 Ogos (Hrkh) Puteri Umno yang ditugaskan ke kampung-kampung sekitar Parlimen Permatang Pauh untuk menarik undi akhirnya terpaksa bertukar imej daripada berbaju pink, bertopi dan berjaket hitam kepada berpakaian biasa berbaju kurung dan bertudung.

Iklan
Tinjauan dan maklumat yang diperolehi mendapati usaha mereka dilihat masih gagal melaksanakan tugasan merayu simpati agar penduduk Permatang Pauh berubah undi kepada Barisan Nasional (BN) yang dikatakan lebih relevan pada masa ini.

Malah tindakan merayu undi menambah kemarahan penduduk beberapa buah kampung yang dimasuki oleh Puteri Umno kerana kurang senang dengan tingkah laku atau pujukan yang dijalankan seolah-olah penduduk di Permatang Pauh kurang faham situasi negara apatah lagi cara terbaik untuk memilih kepimpinan negara.

Setakat ini pengaruh Penasihat KeADILan Dato' Seri Anwar Ibrahim tetap terpahat di hati rakyat Permatang Pauh berbanding calon BN, Dato' Ariff Shah Omar Shah yang hanya lebih dikenali di Dewan Undangan Negeri (Dun) Seberang Jaya sahaja.

Oleh kerana itu menurut sumber, Puteri Umno dan gerak kerja parti BN hanya tertumpu di Dun Sebarang Jaya berbanding di Dun Permatang Pasir dan Penanti kerana cara mereka tidak diterima ramai.

Para pengundi juga diminta berhati-hati melihat wanita berkebaya, berbaju kurung, bertudung labuh atau berseluar jeans kerana khuatir Puteri Umno menyamar sebagai perayu undi KeADILan atau PAS dan perbezaan yang jelas kelihatan ialah tindakan mereka yang mengaitkan kes liwat, peristiwa sumpah oleh Saiful atau membandingkan keramahan Dato' Ariff Shah dengan orang ramai. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising