Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, August 10, 2008

Polis nafi Zulkifli Nordin ditahan ISA

Harakahdaily
Sun | Aug 10, 08 | 9:23:49 pm MY

KUALA LUMPUR,10 Ogos (Hrkh) - Polis menafikan berita yang tersiar dalam beberapa laman blog hari ini bahawa Anggota Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Nordin ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), malam tadi.

Iklan
Menurut laporan Bernama yang dipetik mStar Online,Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar menyifatkan berita itu sebagai khabar angin semata-mata.

"Mana ada beliau ditahan? Ini semua khabar angin dan ini merupakan perbuatan tidak bertanggungjawab oleh segelintir pihak yang sengaja buat spekulasi.

"Polis akan siasat laman blog yang menyiarkan berita berkenaan dan harap orang ramai tidak terpengaruh dengan khabar angin sedemikian," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Blog berkenaan memberitahu Zulkifli dari Parti Keadilan Rakyat ditahan di Kulim kira-kira 10 malam tadi dan tiada maklumat lanjut mengenai ke mana beliau dibawa polis.

Pada 29 September 1998, Zulkifli, 46, pernah ditahan di bawah ISA selama 60 hari kerana terlibat dalam gerakan reformasi bersama Penasihat PKR, Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Kali terakhir beliau muncul di khalayak ramai ialah pagi semalam di ibu negara ketika menyertai perhimpunan membantah forum anjuran Majlis Peguam.

Dalam pada itu, Ketua Angkatan Muda KeADILan, Shamsul Iskandar Mohd Akin ketika dihubungi mStar Online berkata, khabar angin Zulkifli ditahan polis telah mula tersebar luas sejak semalam ketika ceramah KeADILan di Permatang Pauh.

"Kalangan pemimpin KeADILan juga mengetahui mengenai perkara ini. Tetapi tidak pasti sejauh mana kebenarannya.

"Saya juga cuba hubungi Zulkifli namun gagal dan berharap khabar angin ini tidak benar," katanya.

Sementara itu, usaha mStar Online menghubungi beliau sehingga 7 petang ini juga gagal kerana telefon bimbitnya tidak diaktifkan. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising