Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Wednesday, August 13, 2008

PKR jamin keselamatan media

Aug 12, 08 6:52pm
(Malaysiakini) PKR memberi jaminan insiden yang boleh menggugat keselamatan petugas media tidak akan berulang semasa liputan pilihanraya kecil bagi kerusi Parlimen Permatang Pauh 26 Ogos ini.

Malah, menurut laporan Bernama, parti itu akan menyediakan pelbagai kemudahan kepada media untuk memastikan mereka dapat menjalankan tugas dengan lancar, kata Setiausaha PKR Pulau Pinang, Abdul Malik Abul Kassim.

"Kita mahukan liputan yang terbaik dan kita telah pelajari daripada kesilapan lampau.

"Kita memberi jaminan insiden mengasari petugas media tidak akan berlaku lagi," katanya pada taklimat khas kepada media di Bukit Mentajam hari ini.

Pada 3 Ogos lalu, jurugambar akhbar Guang Ming Daily, Loh Hooi Hoon, dikasari sekumpulan lelaki dipercayai penyokong PKR semasa membuat liputan ceramah penasihat parti itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Seberang Jaya dekat Bukit Mertajam.

Abdul Malik berkata semua media akan dilayan dengan adil dan PKR akan membuka sebuah pusat media di bangunan Yayasan Aman di Kubang Semang di Bukit Mertajam untuk menyalurkan maklumat secara setempat. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising