Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Tuesday, August 12, 2008

Piala Monsun Mungkin Tidak Diadakan Tahun Ini, Kata Ahmad Said

KUALA TERENGGANU, 11 Ogos (Bernama) -- Penganjuran Kejohanan Kapal Layar Piala Monsun di Terengganu yang sepatutnya berlangsung Disember ini, mungkin tidak akan diadakan berikutan tiada persiapan yang dilakukan penganjur, T-Best Events setakat ini.

Menteri Besar Datuk Ahmad Said berkata penganjur sepatutnya sudah mengadakan siri perbincangan dengan kerajaan negeri bagi penganjuran kejohanan itu, yang diadakan di Pulau Duyong di sini.

Beliau berkata bagaimanapun sehingga kini, penganjur tidak memaklumkan persiapan mereka termasuk bagi mengadakan acara sampingan menjelang kejohanan berprestij itu yang memasuki edisi ketiga tahun ini.

"Tiga bulan lepas, penganjur ada berjumpa dengan saya berbincang mengenai Piala Monsun dan mereka minta kerajaan negeri menambah peruntukan berbelas juta untuk menganjurkan kejohanan itu tahun ini.

"(Namun) selepas itu mereka diam dan setakat ini saya tidak tahu mengenai perkembangan kejohanan itu sama ada ia diadakan atau tidak," katanya ketika ditemui pemberita selepas majlis ramah mesra bersama media Terengganu di sini malam tadi.

Kejohanan Kapal Layar Piala Monsun, yang diperkenalkan pada 2006 dikendalikan oleh T-Best Events yang merupakan anak syarikat TDM Berhad, yang bertindak sebagai penganjur di bawah perjanjian antara kerajaan Terengganu dan World Match Racing Tour.

Ahmad berkata penganjur kejohanan itu meminta kerajaan Terengganu menyediakan peruntukan lebih tinggi tahun ini kerana mendakwa mengalami kerugian tahun lepas.
Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising