Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, August 24, 2008

Petugas Umno di tangkap tampal bahan kempen terlarang

PERMATANG PAUH, 24 Ogos (Hrkh) - Petugas Pakatan Rakyat berjaya menangkap dua petugas Umno-BN yang sedang memasang banner kartun menunjukan Dato' Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri dan Lim Kit Siang sebagai Timbalan Perdana Menteri selepas 16 September 2008 di persimpangan Kampung Permatang Tengah, Permatang Pauh semalam.

Iklan




Kini semuanya sudah terjawab siapa yang selama ini sengaja melaga-lagakan kepimpinan parti DAP, PAS dan KeADILan dalam bentuk lukisan berbau perkauman yang terpampang di serata tempat sekitar Permatang Pauh.

Sebelum ini Harakahdaily mendapat maklumat, petugas Pakatan Rakyat menjumpai banner bercorak kartun yang menunjukan gambar Anwar berwajah khinzir sedang mengejar Saiful.

Petugas terbabit ditangkap oleh sekumpulan petugas Pakatan Rakyat pada pukul 1.00 tengah malam dan di bawa ke bilik gerakan Pakatan Rakyat sebelum diserahkan kepada pihak polis di Seberang Jaya.

Peristiwa semalam menunjukan Umno-BN terdesak kerana kekurangan isu sehingga serangan peribadi digerakkan oleh semua penceramah dalam kempen mereka sejak tiga hari lalu.

Sedangkan, kenyataan Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib pernah berjanji tidak menggunakan isu peribadi dalam kempen mereka termasuk isu liwat tetapi keadaan sebaliknya berlaku. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising