Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, August 17, 2008

Muzakarah: Terima keputusan Majlis Syura Ulama

IPOH, 16 Ogos (Hrkh)-: Wakil Dewan Ulama, Ustaz Nik Zawawi Salleh mengingatkan seluruh ahli PAS dan pimpinan agar menerima apa jua keputusan yang telah diputuskan oleh Majlis Syura Ulama.

Iklan
Tegasnya, jangan ada mesyuarat lain setelah ada keputusan dari Majlis Syura. Ini katanya, adalah suatu pengkhianatan terhadap jamaah Islam di semua peringkat, termasuk sebagai dosa besar.

"Saya berharap hal begini tidak akan berlaku lagi," ujar beliau. Image

Nik Zawawi menegaskan, Dewan Ulama menyarankan agar segala keputusan berkenaan muzakarah, hiwar atau muqabalah dengan Umno, ahli-ahli menyerahkan perkara itu kepada kebijaksanaan pimpinan tertinggi PAS memutuskan.

Tegasnya lagi, ahli-ahli PAS disemua peringkat tidak perlu bimbang dengan 'kejahatan dan penipuan' Umno kerana para pemimpin PAS hari ini, jauh lebih bijaksana dari pemimpin Umno.

Inilah peluang dan masa yang sesuai untuk PAS melebarkan dakwah di lapangan yang lebih luas dianugerahkan oleh Allah dalam keadaan Alah akan memuliharakannya.

Dewan Ulama tegasnya lagi, akan berganding bahu dengan sesiapapun untuk meneruskan rundingan, muzakarah atau muqabalah dengan Umno sebagai langkah terkini berdakwah, dan ia disambut dengan laungan takbir dari para perwakilan. Image

Nik Zawawi memperkatakan perkara ini ketika membahaskan Ucapan Dasar Presiden, di Muktamar Tahunan PAS Ke 54 di Stadium Indera Mulia, Ipoh. Beliau adalah pembahas terakhir yang mewakili Dewan Ulama PAS Pusat.

Pandangan lanjut berkenaan isu ini juga boleh diikuti pada terbitan Harakah Edisi Isnin, esok dalam satu sesi interbiu Tamu Isnin Harakah, bersama Ustaz Nik Zawawi selaku Ketua Penerangan Dewan Ulama PAS Pusat, yang telah diadakan sejurus selepas Muktamar Dewan Ulama PAS yang berlangsung di Dewan Perbandaran Ipoh pada 13 Ogos lalu.

Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising