Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, August 24, 2008

Chong Wei mahu lupakan 'episod' dipergunakan alat permainan politik

23-08-2008 06:35:56 PM

KUALA LUMPUR: Masih segar sekembalinya daripada beraksi dalam Sukan Olimpik Beijing 2008, Lee Chong Wei, yang memenangi pingat perak dalam perseorangan lelaki badminton, mahu melupakan episod "dipergunakan" sebagai alat permainan politik, sebaliknya menumpukan perhatian kepada latihan sebagai persiapan menghadapi Terbuka Jepun, yang bermula 13 September ini.

Bercakap kepada pemberita selepas pertemuan dengan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng di luar Kongres Kebangsaan DAP di sini hari ini, Lee berkata beliau terkejut dengan perhatian yang diterimanya sejak pulang ke tanah air awal minggu ini.

"Malah jurulatih saya menegur bahawa saya menghadiri terlalu banyak majlis. Saya juga bimbang selepas mendapat perhatian penuh itu, saya akan dikritik kerana tidak memberi yang terbaik di Terbuka Jepun. Saya hanya mahu menumpu perhatian terhadap latihan," katanya.

Lee berkata beliau bertemu Ketua Menteri Pulau Pinang hari ini untuk mengucapkan terima kasih kepada Lim berikutan keputusan kerajaan negeri untuk menganugerahkan beliau dengan Darjah Setia Pangkuan Negeri (DSPN) yang membawa gelaran Datuk selepas kejayaannya di Sukan Olimpik.

Pemain yang berasal dari Bukit Mertajam itu berkata beliau tidak mahu terbabit dalam aktiviti politik tetapi majlis yang diatur adalah di luar kawalannya.

"Saya hanyalah seorang ahli sukan, saya harap masyarakat memahaminya. Sungguhpun gelaran Datuk akan memberi lebih tekanan ke atas saya, namun sudah tentulah saya akan menggunakannya untuk bekerja lebih keras kerana saya menyedari harapan tinggi yang diletakkan ke atas saya," katanya.

Lee juga berkata beliau telah mencadangkan supaya kerajaan negeri Pulau Pinang membangunkan sebuah venue badminton bertaraf dunia ke arah memajukan lagi sukan itu di negeri dan negara ini.

Sementara itu, Lim berkata beliau memutuskan untuk bertemu Lee di luar Kongres DAP kerana pertemuan sebelum ini yang dijadual Isnin lepas telah dibatalkan. BERNAMA Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising