Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, August 17, 2008

Buku 'Mutiara Dua Tok Guru' berharga RM25 dibida RM1,000

IPOH, 16 Ogos (Hrkh) - Senaskah buku berjudul 'Mutiara Dua Tok Guru' yang telah ditandatangani oleh Timbalan Mursyidul Am PAS, Dato' Dr Haron Din berjaya dibida pada harga tertinggi RM1,000.00 pagi ini.

Iklan

Seorang perwakilan Dewan Ulama, Ustaz Nik Mohd Zawawi Salleh, berjaya membidanya setelah berlawan dengan beberapa pembida lain sejurus buku tersebut dilancarkan oleh Dr. Haron pada Muktamar Tahunan PAS ke-54 yang diadakan di Stadium Indera Mulia, Ipoh. Image

Wang jualan buku tersebut akan disalurkan kepada tabung sumbangan PAS Pusat bagi tujuan membiayai kegiatan parti diperingkat Pusat. Ketika Ustaz Nik Zawawi menerima buku tersebut di pentas, dewan digamatkan laungan takbir.

Sebelum itu, naskah buku yang ditandatangani oleh Dr Haron, telah diumum oleh Timbalan Pengerusi Tetap, Husein Ismail untuk dilelong pada harga terendah RM50 kepada semua perwakilan dan kepimpinan parti. Buku setebal 280 muka surat adalah karangan Mursyidul Am dan Presiden PAS, Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Dato' Seri Abdul Hadi Awang.

Dalam ucapan ringkas promosi buku tersebut, Dr Haron memuji keistimewaan buku itu yang disifatnya sebagai amat sesuai dijadikan rujukan para da'ie yang gigih berdakwah. Ujarnya, kandungan buku itu selaras dengan tuntutan hidup politik semasa. Image

"Buku 'Mutiara Dua Tok Guru', saya lihat benar-benar merupakan mutiara yang bermutu. Anda akan rugi jika tidak membelinya. Anda juga tidak akan menemukan dua pandangan daripada dua Tok Guru, Tuan Guru Mursyidul Am dan Tuan Guru Presiden tentang perjuangan PAS. Seruannya, kata-katanya, tulisannya daripada orang yang mengajak kita kepada Allah SWT. Mereka melaksanakan amalan-amalan yang soleh," terangnya.

Buku 'Mutiara Dua Tok Guru' diterbitkan oleh Nufair Street Sdn. Bhd. dan dijual pada harga RM25.00 di Semenanjung Malaysia manakala di Sabah dan Sarawak, buku itu dijual pada harga RM27.00. Dalam tinjauan Harakahdaily, buku tersebut banyak dijual di gerai-gerai pameran di luar stadium dan menjadi buku pilihan pengunjung.

Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising