Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Wednesday, August 27, 2008

BPR, The Star disaman RM100 juta

Tuesday, 26 August 2008

IPOH - Dua Exco kerajaan Perak semalam memfailkan saman malu terhadap Badan Pencegah Rasuah (BPR) dan akhbar The Star berhubung dakwaan penglibatan mereka dalam kes rasuah wang tunai dan seks.

Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Pembangunan Insan dan Pertubuhan Bukan Kerajaan Perak, Kapten (B) Osman Mohd. Jailu, 57, dan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Usahawan, Koperasi, Pertanian dan Perdagangan Perak, Jamaluddin Mohd. Radzi, 52, memfailkan saman ganti rugi am berjumlah RM100 juta di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini pukul 8.30 pagi.

Kedua-duanya menamakan BPR, Ketua Pengarahnya, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan, Pengarah BPR Perak, Shamsiah Abu Bakar dan Star Publication (M) Berhad sebagai defendan dan menuntut ganti rugi am untuk salah tangkap, salah tahan dan pendakwaan berniat jahat.

Mereka turut menuntut ganti rugi teruk, ganti rugi teladan, kos dan apa-apa relif yang difikirkan wajar oleh mahkamah.

Berdasarkan kandungan writ saman yang dikemukakan melalui peguam Mohamed Asri Othman itu, Jamaluddin selaku plaintif kedua menyatakan dua defendan iaitu Ahmad Said dan Shamsiah tanpa sebab yang munasabah, secara salah telah menangkap dan menahannya semasa dia diminta memberi kenyataan di pejabat BPR Perak.

Kedua-dua plaintif turut mendakwa kedua-dua defendan tersebut juga telah menyebabkan atau menyebarkan kenyataan kepada media secara salah dan niat jahat pada 20 Ogos lalu.

Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising