Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, August 17, 2008

Azizah: Saiful mahu jatuhkan Anwar

Aug 16, 08 4:50pm
(Malaysiakini) Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata sumpah yang dibuat oleh Mohd Saiful Bukhari Azlan semata-mata bertujuan menjatuhkan maruah dan karier politik suaminya Datuk Seri Anwar Ibrahim.

wan azizah wan ismailKatanya, bekas pembantu peribadi kepada penasihat PKR itu sengaja menimbulkan perkara itu bagi menghalang hasrat suaminya itu daripada memenangi kerusi Parlimen Permatang Pauh dalam pilihanraya kecil 26 Ogos ini.

"Sumpah banyak kali pun, tetapi kalau tiada bukti dan doktor dah sah tiada apa-apa, sumpah dia tak boleh dipakai," katanya kepada pemberita di pusat penamaan calon pilihanraya kecil itu di Dewan Aminuddin Baki di Institut Perguruan Tuanku Bainun hari ini.

Bernama memetik Wan Azizah sebagai berkata, Saiful tidak mengetahui tujuan sebenarnya dia bersumpah

saiful bukhari azlan 040708Semalam Saiful mengangkat sumpah di Masjid Wilayah Persekutuan, mengatakan bahawa beliau bercakap benar mengenai dakwaannya yang beliau diliwat oleh Anwar.

Majlis itu disaksikan beberapa pegawai masjid berkenaan dan ahli keluarga Saiful serta pegawai dari Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), termasuk Pengarahnya, Datuk Che Mat Che Ali.

anwar ibrahim 060207Mengenai peluang Anwar untuk memenangi kerusi Parlimen itu, Dr Wan Azizah berkata beliau yakin dengan sokongan penyokongnya, Anwar akan memenangi kerusi itu.

"Dahulu, saya yang menjaga mereka...sekarang kita tawarkan khidmat itu sekali lagi, insya-Allah akan menang dan akan pertahankan kerusi Permatang Pauh," katanya.

Pilihanraya kecil itu menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara Anwar, anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Seberang Jaya Datuk Arif Shah Omar Shah, dan calon Angkatan Keadilan Insan Malaysia (AKIM) Hanafi Mamat. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising