Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Sunday, August 17, 2008

Anwar Dakwa BN Akan Guna Dua Strategi Untuk Kurangkan Undi Majoritinya


BUKIT MERTAJAM, 16 Ogos (Bernama) -- Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mendakwa beliau mendapat maklumat bahawa Barisan Nasional(BN) akan menggunakan dua strategi kotor bagi mengurangkan undi majoritinya pada pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh 26 Ogos ini.

BN akan berkempen dari rumah ke rumah meminta para penduduk di Permatang Pauh agar tidak keluar mengundi pada 26 Ogos ini kerana kononnya beliau telahpun menang pada pilihan raya kecil itu, katanya semasa berucap pada majlis jamuan petang di Kampung Bagan Serai di sini hari ini.

"Selain itu, BN juga akan memberi RM500 kepada para pengundi supaya tidak mengundi Anwar Ibrahim.


Pesan saya, ambil itu duit RM500 tapi bila undi diam-diam kasi pangkah saya," katanya sambil disambut gelak-ketawa hampir 100 penduduk kampung yang majoritinya terdiri daripada pengundi India.

Anwar turut mengulangi janji Pakatan Rakyat bahawa "hari ini bentuk kerajaan, esok harga minyak turun RM0.70" serta akan membebaskan kesemua lima pemimpin Hindraf yang ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang kini ditahan di Kem Kamunting, Taiping sebaik Pakatan Rakyat membentuk kerajaan.


"Sebagai seorang Islam, jika hari ini Pakatan Rakyat bentuk kerajaan, esok juga semua tahanan ISA yang beragama Islam akan dibebaskan juga," katanya.


Pilihan raya kecil 26 Ogos menyaksikan pertandingan tiga penjuru diantara Anwar, calon BN Datuk Arif Shah Omar Shah dan Presiden Angkatan Keadilan Insan Malaysia (AKIM), Hanafi Mamat. Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising