Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Tuesday, August 12, 2008

Ahmad Said Sahkan Beri Keterangan Kepada BPR

KUALA TERENGGANU, 11 Ogos (Bernama) -- Badan Pencegah Rasuah (BPR) telah mengambil keerangan Menteri Besar Terengganu Datuk Ahmad Said mengenai beberapa projek yang dilaksanakan di negeri ini termasuk penganjuran Kejohanan Kapal Layar Piala Monsun dan pembinaan Taman Tamadun Islam (TTI).

Ahmad ketika mengesahkan perkara itu, berkata empat pegawai termasuk dua daripada ibu pejabat BPR di Kuala Lumpur mengambil keterangan daripada beliau selama sejam di pejabatnya di Wisma Darul Iman di sini, semalam.

"Bukan sahaja mengenai Piala Monsun dan TTI, saya juga telah memberi maklumat mengenai beberapa perkara (projek)," katanya ketika ditemui pemberita selepas majlis ramah mesra bersama media Terengganu di sini, malam tadi.

Sebelum ini, Pengarah BPR Terengganu Sharuddin Sapian berkata pihaknya akan mendapatkan keterangan daripada Ahmad berhubung Piala Monsun dan TTI, yang dilaksanakan di Terengganu ketika di bawah pentadbiran pemimpin lepas.

Ahmad berkata beliau akan terus memberikan kerjasama sekiranya BPR mahu mendapatkan maklumat lanjut berhubung pelaksanaan projek-projek berkenaan.

"Kerajaan hendaklah bersikap telus. Kita tidak mahu menyembunyikan apa yang tidak betul," katanya.
Click Here!

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising