Saya Suhaimi Taib, mendapat Sijil Pentadbiran Islam dari Kusza Kuala Terengganu (2002), Kursus Penerbitan Video Koperat Universiti Malaya (2003), Pengarang Warta Darul Iman (2000-2003) Penerbit Siaran Darul Iman (2003-2004), Wartawan Sambilan Berita Harian (1997-1998), Wartawan Harakah (1989-1996).
Menerima Anugerah kewartawanan Esso-Kawat (1997 dan 1998)

Hubungi saya melalui e-mel: seramaesty@yahoo.com atau H/P No: 013-9060111.

Saturday, August 9, 2008

Ada komplot jahat di pertuduhan liwat ke atas Anwar

KUALA LUMPUR, 8 Ogos (Hrkh)- Angkatan Muda Keadilan Malaysia (AMK) percaya bahawa di sebalik pertuduhan liwat ke atas Dato' Seri Anwar Ibrahim tersembunyi komplot jahat yang bertujuan merencatkan usaha murni Pakatan Rakyat untuk terus membela rakyat.

Iklan
Ketuanya, Shamsul Iskandar Mohd Akin dalam kenyataannya kepada Harakahdaily menganggap Tuduhan jahat yang direncanakan ke atas Penasihat KeADILan itu sangat menjelekkan, yang maa di saat beliau dituduh di bawah Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang sepatutnya turut sama mengheret penuduh, Saiful Bukhari Azlan ke muka keadilan.

Katanya, sebenarnya tidak ada kes yang wujud berikutan pendedahan tergempar Akuan Bersumpah oleh Dr. Mohamed Osman Abdul Hamid yang mempertahankan integriti laporan kesihatan yang dilakukan oleh beliau ke atas Saiful pada 28 Jun lepas.

Sementara itu, jelas Shamsul, AMK menggesa agar Jabatan Peguam Negara menggugurkan dakwaan ke atas Anwar berikutan perkembangan tersebut yang jelas membuktikan wujud usaha terancang untuk membunuh karier politik Anwar.

Selain itu katanya, Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Badawi juga disarankan agar lebih menumpukan usaha memperbaiki ekonomi negara daripada campurtangan di dalam politik desperado ciptaan politikus tertentu sejak tsunami politik Mac lalu.

Sehubungan itu katanya, AMK akan terus komited memperjuangkan agenda reformasi ke arah Malaysia yang lebih stabil di samping akan terus memfokuskan gerak gempur Pilihanraya Kecil Permatang Pauh agar menjadi pemangkin kemenangan rakyat menjelang 16 September 2008.

No comments:

Terima kasih kerana sumbangan anda. Sumbanglah untuk kebaikan perjuangan kita bersama.

Can't find what you're looking for? Try Google Search!

Google
 

ANDA ADA MAKLUMAT ISU NEGARA?

Sila emailan kepada saya di seramaesty@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-9060111.

TERIMA KASIH ATAS KERJASAMA ANDA

Feedback Form

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Dr. Irfan menjelaskan Perniagaan Internet secara mudah kepada anda

Free Viral Advertising